2837

Via de cloud kunnen gemakkelijk services worden aangeboden en kunnen worden geopend door de mensen die hier gebruik van willen maken. Ook kan er op een veilige manier data worden opgeslagen om zo te allen tijde bij je bestanden te kunnen. Vandaag de dag gebruiken alle grote spelers op de markt wat betreft elektronica en software de cloud om hun services en producten aan te bieden. Er zijn verschillende voor- en nadelen voor het gebruik van de cloud, belangrijk is dat deze in het achterhoofd worden gehouden.

Voordelen

Het grootste voordeel is dat een bedrijf direct diensten, informatie en documenten kan delen om sneller en efficiënter te kunnen werken. De diensten, informatie en documenten zijn ook een stuk toegankelijker voor de gebruikers. Je kan overal ter wereld waar internet is inloggen en bij je opgeslagen documenten of gebruik maken van de software die met jou is gedeeld. Bedrijven hoeven zich ook geen zorgen meer te maken om eventuele updates met betrekking op veiligheid, dit wordt nu gedaan door de aanbieder van jou cloud computing netwerk. Dit wordt ook regelmatig gedaan waardoor het aannemelijk veilig is om te werken met documenten in de cloud.

Nadelen

Een vraag die bij veel mensen opkomt, is of het wel zo veilig is om te werken in de cloud. Dat er geen virussen bij kunnen komen word hier dan buiten beschouwing gelaten. Het punt wat bij veel mensen knaagt is dat je je documenten in een cloud opslaat die word aangeboden door een derde. Je moet je daarom ook afvragen of je vertrouwelijke informatie over jou bedrijf wel in de cloud moet opslaan. In Amerika is de Patriot Act van kracht, dit kan betekenen dat de Amerikaanse regering de informatie van jou bedrijf in handen kan krijgen. Dit is een beangstigend idee bij het gebruiken van de cloud. Als bedrijf is het daarom handig om een afweging te maken van welke informatie je wel en welke informatie je niet in de cloud zet.

Leave a Reply