datacenter

Google is een groot bedrijf wereldwijd, het is veel meer dan een zoekmachine. Google houdt zich bezig met heel veel dingen betreffende technologie en techniek. Zij investeren in bedrijfjes en kopen deze soms ook op. Zo krijgt Google steeds meer marktaandeel en worden zij één van de grootste techbedrijven. Ook het sturingssysteem Android is gekocht door Google. Dit besturingssysteem wordt ook op veel mobiele telefoons en tablets gebruikt. Al deze apparaten slaan data op, Google verzameld alle data en slaat deze op in hun database. Deze database bevatten allemaal computers die alles op slaan wat er op internet te vinden is.

Deze databases oftewel datacenters, staan overal op de wereld, zo ik in Nederland. In Eemshaven wordt er 1 gebouwd. Oorspronkelijk zou deze een afmeting krijgen van 70 voetbalvelden, maar Google heeft besloten om nog meer in het project te investeren, waardoor dit Datacenter nog vele malen groter wordt. Dit is nodig omdat men steeds meer data aanmaakt. De ligging van het aankomende Datacenter in Eemshaven is uiterst gunstig voor het bedrijf, het terrein ligt dichtbij een energiecentrale, Datacenters gebruiken namelijk heel veel stroom. Een ander belangrijk aspect aan de ligging is dat deze boven NAP ligt, waardoor het datacenter tijdens een eventuele overstroming droog blijft.

In België ligt al een dergelijk datacenter van Google, verder liggen er in Europa nog 2 datacentra, in Ierland en in Finland. In Amerika wordt de data opgeslagen in 1 van de 7 datacenters van Google. Alle locaties van de datacentra zijn geselecteerd op de volgende aspecten; energietoevoer, infrastructuur, ruimte, aanpassingen aan het land mogelijk en de aanwezigheid van geschikt personeel. Naast de datacentra in Amerika heeft Google ook nog een datacentra in Zuid-Amerika, deze is gelegen in Chili, naast de gebruikelijke factoren om een datacenter neer te zetten was Chili een zeer interessante locatie. Dit omdat zij de laatste jaren de groei van internet steunen, dit gebeurt door speciale programma’s en regelingen. Ook heeft Google nog 2 Aziatische datacentra, de een gelegen op Taiwan, de ander in Singapore. Er wordt beweerd dat Google nog een aantal geheime datacentra heeft, misschien dat men in de toekomst hier meer van te weten krijgt.

Leave a Reply