impact-of-cloud-computing-on-your-business7

Vandaag de dag zorgen de vooruitstrevende ontwikkelingen in de technologie ervoor dat ons leven steeds gemakkelijker verloopt en te organiseren is. Zo kan men vandaag de dag de was laten doen door een wasmachine in plaats van dat dit met de hand gedaan moet worden, men kan iemand bellen / video-bellen in plaats van dat hij of zij bij die gene langs hoeft te gaan en ga zo maar door. Zodoende maken steeds meer mensen vandaag de dag ook gebruik van een nieuwe manier van opslag. De officiële term is ‘Cloud Computing’, maar in de volksmond wordt het vaak simpelweg de ‘Cloud’ genoemd. Maar welke voordelen heeft het gebruik van Cloud Computing eigenlijk?

In de andere artikelen op deze website staat al uitgelegd wat Cloud Computing precies is, de verschillende programma’s die beschikbaar zijn in de Cloud, wat belangrijke aspecten zijn van Cloud computing en hoe u kunt bepalen welke Cloud geschikt is voor uw bedrijf / onderneming. Echter zal het in dit artikel gaan over de voordelen die Cloud Computing met zich meebrengt. Hieronder staan de (belangrijkste) voordelen van Cloud Computing voor u op een rijtje, samen met een (korte) toelichting:

  • De versie van het programma is altijd beschikbaar en up-to-date

De tijd van updates installeren / uitvoeren is verleden tijd. De updates van alle programma’s die in de Cloud beschikbaar zijn worden namelijk automatisch doorgevoerd of uitgevoerd door het onderhoudsteam van de desbetreffende Cloud.

  • Betere ondersteuning buiten kantooruren

De meeste Cloudleveranciers bieden vaak de mogelijkheid of de service aan voor 24/7 ondersteuning. Hierdoor kunt u altijd de helpdesk van de leverancier bellen om eventuele vragen beantwoordt te zien of opmerkingen kwijt te kunnen.

  •  Voordeliger voor de portemonnee

Een helpdesk van een Cloudleverancier is van goedkoper dan een helpdesk van een ICT-bedrijf. Het is namelijk zo dat deze helpdesks vaak in een ander land of zelfs een ander werelddeel gevestigd zijn. Ook is de ICT eigenlijk overbodig geworden als u gebruik besluit te maken van de diensten / producten van een Cloudleverancier. Voor de rest heeft u zowel minder onderhoudskosten als beheerskosten.

Leave a Reply