cloud-opslag

De opkomst van de cloud een aantal jaar geleden heeft het doen opslaan van bestanden totaal veranderd. Maar is het een hype of een blijver. Een ding is zeker en dat is dat de cloud de toon heeft gezet voor een nieuwe benadering van IT. Door middel van cloud opslag zijn zowel particulieren als bedrijven in staat om de diensten minder te laten beperken door de traditionele software en opslagcapaciteit van de werkende computers en hoeven hierdoor niet extra te investeren in extra hardware voor opslag.

Doordat er zowel particulieren als bedrijven gebruik maken van de cloud zijn er verschillende wensen in de manier van opslaan. Zo hebben de gebruikers van de cloud drie verschillende keuzes voor het soort van opslaan. Zo heb je de privé cloud opslag, publieke cloud opslag en de hybride cloud opslag. De privé opslag wordt doorgaans gebruikt door grote bedrijven met gevoelige gegevens of ondernemingen die voornamelijk thuis gevestigd zijn. De publieke cloud opslag zegt het eigenlijk al en wordt doorgaans gebruikt voor particulieren. Dit voornamelijk door het eenvoudige gebruik en het comfort dat je overal en altijd, mits verbinding met internet, bij je gegevens kan. De hybride opslag is een combinatie van beiden en heb je de keuze om de gevoelige informatie privé op te slaan en de rest publiek.

Zoals het er nu naar uit ziet gebruikt bijna de helft van alle grote organisaties een hybride cloudoplossing aan het einde van 2017. Door deze groei naar de vraag van cloud gebaseerde mogelijkheden, zijn cloud aanbieders bijna gedwongen om verbeteringen en nieuwe technologieën toe te passen op de al bestaande cloudtechnologieën. Een daarvan is het adopteren en het flexibel gebruiken van essentiële ERP, Enterprise Resource Planning, en andere verwante applicaties door hybride architecturen. Daarnaast bieden de clouddiensten nu meer geavanceerdere software aan en kan nu zo ondersteuning geboden dorden, verspreid over functionele bedrijfsprocessen zoals fabricage, rekeningen, contracten, governance risk and compliance (GRC), verbeterde analyse dashboards en document management.

De cloud biedt dezer dagen vele verschillende oplossingen en er zal goed moeten worden onderzocht welke mogelijkheid bij uw bedrijf past. Laat je daarom ook niet te snel verleiden door de vele aanbieders met allen scherpe prijsmodellen om klanten aan te trekken. Kijk voor het beoordelen van deze aanbieders voornamelijk op applicaties, servicelevel agreement en tooling. Niet iedere aanbieder ondersteunt namelijk ook elke optie en ga voor uw bedrijf na welke opties benodigd zijn om goed in de cloud te kunnen werken.

Leave a Reply