hybrid-cloud-infrastructure

Zoals de term online marketing bureau al doet vermoeden is een online marketing bureau gespecialiseerd in online marketing. Maar wat is online marketing? En wat doet een online marketing bureau nou precies? Lees het hier!

Definitie online marketing

Online marketing is een verzamelnaam voor verschillende activiteiten van bedrijven op het internet om hun producten, diensten en/of bedrijf te promoten. Het is een onderdeel van marketing. Echter wel een erg groot onderdeel van marketing.  Waar vroeger adverteren via de krant nog gebruikelijk was, is tegenwoordig adverteren via het internet niet meer weg te denken uit ons bestaan.

Toepassingen van online marketing door een online marketing bureau

Zoals uit de bovenstaande definitie van online marketing wel blijkt is internetmarketing een erg breed begrip. Het omvat namelijk alle marketing activiteiten van bedrijven via het internet. Een online marketing bureau houdt zich dan ook bezig met diverse online marketing activiteiten. Je kunt hierbij denken aan: e-mailmarketing (het versturen van nieuwsbrieven), social media marketing (het vergroten van je naamsbekendheid via social media enz.), maar ook aan zoekmachine optimalisatie. Dit laatste wordt ook wel SEO genoemd. Aan de hand van allerlei activiteiten probeert een online marketing bureau je website dan hoger te laten eindigen in zoekmachines zoals google. Andere online marketing activiteiten waar een online marketing bureau zich mee bezig kan houden zijn: affiliate marketing, viral marketing enz.

Van welke online marketing activiteiten en op welke manier een online marketing bureau gebruik maakt van deze online marketing activiteiten hangt af van de strategie die het online marketing bureau hanteert. De strategie die het online marketing bureau hanteert hangt op zijn beurt weer af van de doelstellingen, doelgroep, merkbeleving en campagne budget van hun klant. Op basis van deze factoren zal een online marketing bureau samen met zijn klant een online marketing strategie maken, en vervolgens verwezenlijken aan de hand van diverse online marketing activiteiten (zoals hierboven is behandeld).

Leave a Reply