Facebook is de afgelopen jaren uitgegroeid tot het meest krachtige, invloedrijke Social media platform ter wereld. Het digitale platform is ongekend populair bij zowel particulieren als bedrijven. Met meer dan 1,5 miljard gebruikers wereldwijd en ruim 9,3 miljoen gebruikers alleen al in Nederland is het de droom van ieder bedrijf de juiste marketing strategie in te zetten via Facebook. Met de juiste marketing strategie op Facebook heb je goud in handen.

Hoe creëer je een effectieve marketingstrategie?

Een groot deel van de Facebookgebruikers zit voor zijn of haar vermaak op Facebook. Aan irritante reclameboodschappen zit de gemiddelde gebruiker niet te wachten. Het is daarom belangrijk dat je als ondernemer de juiste tools inzet. ‘Zakelijke beginners’ op Facebook klagen regelmatig dat het zoveel tijd kost en dat deze inzet nauwelijks rendeert. Dit komt doordat deze ondernemers vaak niet weten hoe je relevant content samenstelt, die interessant en vermakelijk is voor een potentiele klant. Stap één is het winnen van hun aandacht. Maar alleen een like of reactie is niet genoeg. Je wilt deze aandacht omzetten naar waarde voor jouw bedrijf. Hoe je dit doet leer je via een Facebook training Marketing.

Coaching on the job

Er zijn verschillende soorten Facebook trainingen te vinden online. Deze trainingen variëren in duur en intensiviteit. Wanneer je een korte twee uur durende training volgt, kan het zijn dat je van een koude kermis thuis komt. De juiste Facebook marketing strategie vraagt om specialistische kennis en expertise. Een Facebook Expert training kan uitkomst bieden. Deze trainingsmethode wordt één-op-één gegeven. Zo worden bij start jouw specifieke wensen en doelen in kaart gebracht. Vervolgens wordt je in een aantal maanden gecoacht tot Facebook expert. In een handomdraai leer je de juiste strategieën toe te passen, voor effectief adverteren. Dit gebeurt aan de hand van wekelijkse tips, telefonische coaching en verschillend online trainingsmateriaal.

Leave a Reply