Cloud computing

Naarmate uw bedrijf groeit, zullen uw technologische vereisten – en waarschijnlijk uw fysieke voetafdruk – meegroeien. Het verbeteren van de infrastructuur betekent vaak hogere kosten door extra fysieke datacenters en uitgebreide netwerkcapaciteit. Veel organisaties wenden zich tot de cloud als een minder dure manier om betere technologie te krijgen.

Of u de sprong naar de cloud al hebt gemaakt of nog steeds uw opties overweegt, vraagt u zich waarschijnlijk af hoe u cloudgerelateerde kosten kunt beheersen en op lange termijn geld kunt besparen. Neem de controle over uw technologiekosten met deze cloud computing-tips.

 

Houd applicaties veilig

Een van de grootste voordelen van de cloud is toegang hebben tot de meest recente software zonder de bijbehorende uitgaven voor patches en versie-upgrades. Op cloud gebaseerde apps helpen ook de productiviteit te maximaliseren en de kosten te verlagen door de nieuwste, meest efficiënte en innovatieve software beschikbaar te stellen voor uw team, ongeacht of ze op locatie of op afstand werken.

Hoewel de cloud vanaf het begin steeds veiliger is geworden, kan het gebrek aan tests voor cloud-apps en een gebrek aan algemene zichtbaarheid beveiligingsfouten introduceren die niet door IT worden gezien. Aangezien problemen met toepassingsprestaties in de cloud kunnen bijdragen aan verhoogde beveiligingsrisico’s waardoor een begroting kan ontsporen, is zorgvuldige monitoring van essentieel belang om applicaties gezond te houden en incidenten op afstand te houden.

 

Stel richtlijnen in voor Right-Size Cloud Resources

Implementeer een officieel bedrijfsbeleid om de coördinatie tussen afdelingen te verbeteren en de wildgroei van middelen te verminderen. Met de mogelijkheid om cloudresources waar nodig te wijzigen en van grootte te veranderen, moeten IT-teams extra waakzaam zijn bij het continu bewaken van de cloudcapaciteitsvereisten om overbesteding en overprovisioning in te perken

Het hebben van een bedrijfsplan en resource pool kan de kosten helpen verlagen die te maken hebben met een gebrek aan coördinatie en het overaanbieden van cloud resources. Om overbestedingen verder te verminderen, kunt u overwegen om het aantal gebruikers dat gemachtigd is om de operationele activiteiten te controleren, te verminderen en een speciale cloudresource manager aan te wijzen om bedrijfsbewakingsbeleid en -bronnen te controleren.

Leave a Reply