Wanneer je een nieuwe website wilt laten maken is het goed om een heldere omschrijving te hebben van wat je wilt laten bouwen. Vervolgens is het mogelijk om een overzicht te krijgen van de kosten. Je weet dan precies welk budget er nodig is om de website op te zetten. Laten we het geheel wat meer uitsplitsen naar de verschillende kosten die hierbij naar voren komen.

De basis: domeinnaam en hosting

De kosten van een domeinnaam zijn vaak de eerste uitgave die iemand doet bij het laten maken van een nieuwe website. De kosten zijn afhankelijk van de extentie (.nl, .org, .com of bijvoorbeeld .online). Daarnaast is de hosting van belang. Hier komt de website te staan om dag en nacht in verbinding te staan met het internet. Het is belangrijk om hier te kiezen voor een snelle webhost en een veilige web host. Je wilt natuurlijk niet dat de site gehacked wordt.

De website: het ontwerp en de techniek

Voor het maken van de site is het belangrijk om een duidelijke omschrijving te hebben van wat er gemaakt moet worden. Moet het een blog worden? Of een site met een applicatie? Welke functies moeten erop zitten? Moet het een webshop worden? Door duidelijk in kaart te hebben wat er nodig is, is het mogelijk om een goede offerte op te laten maken. De webdesigner kan inschatten hoeveel werk erin komt te zitten.

Bezoekers naar je website

De laatste stap is om niet te vergeten budget vrij te houden om bezoekers naar de nieuwe site te krijgen. Het kan via advertenties op social media, YouTube of via banners. Ook kun je kiezen voor een goede zoekmachine promotie. Het is op die manier mogelijk om vele bezoekers uit Google naar je site te leiden. Het is een goede langetermijn investering.

Leave a Reply