Hackers hebben het de laatste jaren gemunt op nietsvermoedende smartphone gebruikers. Smartphones worden gehackt, er wordt geld afgeschreven van hun rekening of mensen worden gechanteerd. Natuurlijk kan je veel dingen doen om dit te voorkomen. In dit artikel geven we een aantal tips zodat jij op een veiligere manier gebruik kan maken van je telefoon. Zo kan een prepaid simkaart je helpen om minder snel gepakt te worden door hackers, is het verstandig om zo min mogelijk gebruik te maken van openbare wifi verbindingen en geen rare mails te openen op je telefoon.

Prepaid simkaart een stuk veiliger
Een prepaid simkaart koop je hier is een stuk veiliger dan een mobiel abonnement met toestel of een sim only abonnement.  Dit komt doordat je een prepaid simkaart geheel anoniem kan kopen. Hackers weten hierdoor niet wie er gebruik maakt van de simkaart en kunnen hierdoor moeilijker bij je gegevens komen. Je hebt dus geen registratieplicht met een prepaid simkaart. Dit heeft ook als voordeel dat je niet lastig kan worden gevallen op je nummer door bedrijven.

Maak geen gebruik ban openbare wifi verbindingen
Openbare wifi netwerken zijn een makkelijke prooi voor hackers. Ze hoeven namelijk veel minder handelingen te verrichten om bij je gegevens te komen. Hoe aantrekkelijk het ook is om gebruik te maken van een openbare wifi verbinding, doe het niet, tenzij je gebruik maakt van een VPN.

Open geen rare mails
Een manier waarop hackers bij je gegevens kunnen komen is door rare mails te sturen waar jij dan op klikt. Hierdoor geef je hackers onbewust toegang tot je mobiel. Daarnaast is het ook belangrijk om niet zomaar applicaties te downloaden. Sinds kort maken hackers ook van deze manier gebruik om je informatie te stelen en door te verkopen aan derden.

Leave a Reply