Steeds vaker hoor je dat bekende en minder bekende Nederlanders worden bedreigd online doordat hackers een foto die voor prive bedoelt was, kunnen publiceren. Deze foto’s stonden namelijk in de cloud en hackers hebben via een slimme manier weten binnen te komen. Ook kunnen andere virussen ontstaan op je telefoon. In idt artikel leggen we uit hoe jij je telefoon kan beschermen tegen online virussen.

Hoe komt een virus op je telefoon?
er zijn verschillende manieren hoe een virus op je telefoon kan komen. Een veel gekozen manier door hackers is via bepaalde apps die jij download binnen te komen. Dit zijn vaak apps die zich voordoen als officiële app, maar dit is het allerminst. Door zo’n app te downloaden geef je de app toegang om handelingen aan te brengen op je telefoon.

Wat kan je er tegen doen
Bij het kiezen van het beste sim only toestel moet je niet alleen kijken naar prijs of het aantal MBs dat je per maand hebt. Het kan namelijk per toestel verschillen hoe veilig het is.  Volgens veel mensen in de meest veilige telefoon de Katim. Deze telefoon heeft namelijk een end-to-end codering. Hierdoor is het bijna onmogelijk om gehackt t worden. Daarnaast is ook de Samsung Galaxy s9 aan te raden als je van plan bent om een sim only abonnement met toestel af te sluiten. Dit komt mede door de iris scan waardoor je de telefoon alleen kan openen met je eigen ogen en het voor andere mensen dus onmogelijk wordt om je telefoon te ontgrendelen.

Een online virus heb je al snel op je telefoon. Pas daarom goed op en download niet rare apps.  Om je nog beter te beschermen is het goed om te kijken naar het toestel wat je koopt. Er zijn namelijk toestellen die veel beter beveiligd zijn tegen hackers dan andere toestellen.

Leave a Reply